Услуги

Основната цел на компанијата е на клиентите да им понуди зголемување на обемот и квалитетот на електронските плаќања со картички, оставајќи им на банките и другите организации време и простор за нивната основна дејност.

 • Switching (routing) на авторизации кон други банки или процесори иницирани на CaSys International мрежата на банкомати и ПОС-ови од картички (MasterCard, Visa, домашни) издадени од домашни или странски банки;
 • Услуги за е-трговија – поддршка на портал за плаќање
 • Следење и спречување на измами
 • Управување со банкомати и ПОС терминали
 • СМС известувања
 • Расчистување и порамнување на трансакции
 • Персонализирање на платежни картички – магнетна лента, чип, бесконтактно, уреди за носење (налепници и мини-ознаки)
 • Генерирање и печатење на PIN
 • ACS услуги – поддршка за 1.0 и 2.0 протоколи
 • MC/Visa ATM DCC, надоместок за пристап до банкомат, функционалност за готовина/рециклирање банкомат, ажурирање на мобилен телефон на банкомат
 • Веб сервис
 • Контакт центар 24/7

Издавање на картички

CaSys издава различни видови картички: дебитни картички, кредитни (charge и revolving) картички и приватни картички.

Овие услуги опфаќаат управување со картички и сметки на картички, параметри на картички за авторизација и други системи за издавање:

  • Персонализација на чипови – контактни и безконтактни
  • Institution configuration
  • Регистрација на апликација за картичка користејќи претходно дефиниран формат на датотека
  • Персонализација на картичката и генерирање/печатење на PIN
  • Управување со картички и сметки, клиринг
  • Размена на претходно дефиниран формат на датотека

Прифаќање на картички

 • Управување и одржување на АТМ/ПОС мрежата;
 • Поврзување со меґународните мрежи (MasterCard и Visa);
 • Процесирање на трансакции што резултира со креирање фајлови за клиринг со кои банките ги ажурираат сметките на трговците;
 • Payment portal за потребите на e-commerce.

Персонализација

Од аспект на персонализација на картичките и генерирањето на ПИН-овите CaSys International нуди:

 • Персонализација на картичките, односно обработка на апликациите од имателите на картички;
 • Генерирање на сигурносни параметри за картичките;
 • Печатење со ковертирање на ПИН-от;
 • Печатење на лого на банката на картичките;
 • Печатење на картичките;
 • Ковертирање на картичките.

Типови
картички

Kартички со магнетна лента; Kартички со чип; Xибридни картички (со магнетна лента и со чип).

Картички со бренд имиња

MasterCard >> Classic / Business / Gold,
Visa >> Electron / Classic / Business / Gold и Diners Card

Небрендирани картички

Proprietаry картички на банки; Loyalty картички; Приватни картички издадени од нефинансиски организации.

Дежурен центар

Опфаќа 24-часовен режим за давање помош, информации на иматели на картички, трговци и oвластени лица од Банката на македонски и на англиски јазик.

 • Оперативни постапки со ПОС-терминал – информации на трговци;
 • Локација на АТМ-и;
 • Оперативни постапки со АТМ-и -информации за овластен персонал на банката;
 • Постапка во случај на заборавен ПИН;
 • Мониторинг на MasterCard/Visa-конекција;
 • Блокирање и деблокирање на картички по барање на клиенти или овластени лица од банка;
 • Овозможена услуга за говорна авторизација од трговци кои немаат ПОС-уреди;
 • Рекламации за проблеми на клиенти за што се известува банката.

Сакате да зборуваме за детали

Секогаш со грижа за нашите корисници

Најнови вести

Сигурен партнер во индустријата

СВЕТОТ ВО 2024-та: Casys постојано во чекор со глобалните трендови

СВЕТОТ ВО 2024-та: Casys постојано во чекор со глобалните трендови „Континуирано ги следиме...

Започна академската година со субвенциониран студентски оброк

Започна академската година со субвенциониран студентски оброк Скопје, 25 октомври 2023; Мнозинството...

E-commerce инженер

E-commerce инженер CaSys нуди динамична и технолошки напредна работна околина, во која вработените...
Casys
International

contact@casys.com.mk
Кузман Јосифовски Питу бр.1
1000 Скопје
Република Северна Македонија

2005 - 2024 © CaSys International. Задржани сите права