Кои сме ние

CaSys International обезбедува оперативно одржување на обработка на картички, развој и имплементација на стратешки проекти за издавање и стекнување на паметни картички, интернет плаќања и услуги за е-банкарство. Дополнително, нашата компанија е независен процесор за картички кој нуди услуги за персонализација на картички, обработка на трансакции од банкомати и ПОС терминали, услуги поврзани со е-трговија и центар за повици за можни проблеми меѓу другите услуги.

Меѓународниот систем за картички (CaSys) е давател на услуги за членови / процесор од трета страна за платежни картички и други електронски плаќања и трансакции, сертифициран од MasterCard Worldwide и Visa, според Стандардот за безбедност на податоци од индустријата за платежни картички, ISO 9001, ISO 20000-1 и ISO/ IEC 27001.

Меѓународниот систем на картички претставува поврзување на повеќе субјекти во рамките на глобалната платежна услуга во земјата, со цел да се реализира заедничка цел преку едноставни правила на функционирање и користење на заедничка инфраструктура. Како ИТ компанија, сертифициран процесор од MasterCard и VISA, на своите клиенти им нуди технички решенија и имплементација.

Наша мисија

 • Зајакнете ја е-трговијата да обезбеди кохезивни решенија за сајбер безбедност.
 • Обезбедување висок квалитет како давател на услуги.
 • Инвентивна, модерна и одговорна компанија.
 • Долгогодишно постоење на пазарот со задоволни клиенти.

Визија

 • Добавувач на решенија за следење на системот за безготовинско плаќање по избор за секого.
 • Целосно неутрален и пазарно ориентиран провајдер.
 • Задржете ја својата водечка позиција на регионалниот пазар.
 • Професионалност, доследност и транспарентност.

Вредности и стратегија​

 • Страствен. Одговорен. Еластични. Смирен.
 • Знаења, вештини и стратешки цели за понатамошен успех.
 • Гаранција за безбедност и безбедност.
 • Стратегијата обезбедува квалитетна соработка приспособена преку имплементација на светските стандарди.

Нашиот тим

Нашиот тим од искусни професионалци од областа на картичното работење и електронската трговија дополнително придонесува за зголемена доверба во електронските плаќања преку обезбедување на висок степен на безбедност и оперативна доверливост на нашите клиенти.

Постојано инвестираме во подобрување на квалитетот на нашиот персонал и на секој чекор ги инкорпорираме нашите корпоративни вредности: транспарентност, култура на отворена комуникација, општествена одговорност и толеранција, висок професионален степен на личен интегритет и посветеност.

Управен одбор

Член на управен одбор

Сертификати и награди

Сертификати за меѓународни мрежи Меѓународниот картички систем АД Скопје од јули 2010 година на официјалните веб-страници на меѓународните мрежи Visa и MasterCard е на листата на светски и европски сертифицирани процесори за картички според PCI DSS стандардот, кој е на највисоко ниво. Сертификатот CaSys овозможува: Овластување на трансакција Расчистување и порамнување 3-D безбедна ACS Платежна картичка за е-трговија (Е-трговија) Персонализација на картичката Обработка на трансакции Што е стандардот PCI DSS? PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) е стандард кој има за цел да обезбеди највисока безбедносна заштита на операциите со картички и заштита на имателите на платежни картички. 

Стандардот PCI има 6 единици поделени во 12 поглавја кои CaSys ги исполнува вкупно: Изградба и одржување на безбедна мрежа Програма за заштита на податоците на сопственикот на картичката и заштита од надворешни упади Имплементација на мерки за контрола на пристап до податоци Континуирано следење и тестирање на мрежата Политики за безбедност на информации за одржување.

Сакате да зборуваме за детали

Секогаш со грижа за нашите корисници

Casys
International

contact@casys.com.mk
Кузман Јосифовски Питу бр.1
1000 Скопје
Република Северна Македонија

2005 - 2024 © CaSys International. Задржани сите права